Prohlášení člena městské rady k situaci v Městském muzeu

21. 12. 2012

Při jednání rady města dne 20.12.2012 vyjádřil svůj názor k dalšímu působení ředitele Mgr.Eisnera člen rady města Milan Tichý viz zápis z jednání :

1.5. Pan Tichý přednesl své vyjádření k momentální situaci v Městském muzeu v Čelákovicích:

Vážení kolegové
Situace v našem Městském muzeu je velmi kritická!
Status quo našeho městského muzea doznalo mnoho vážných trhlin a vrásek na své, mnoha lety vypěstované a vycezelované tváři, jež byla chloubou Čelákovic, regionu i odborné veřejnosti!
Sehraný tým vysoce kvalitních odborníků je dnes ponižován a perzekuován neodborníkem, jež si léčí svůj hendikep tím , že systematicky pracuje na tom , že za pomoci advokátů rozebírá a identifikuje stále starší a starší zahojené problémy a boláky , rozkládá tento organismus a devastuje ho!
Současné kontroly mu dávají jasně najevo, že nedostatky v evidenci sbírek, ošetření i bezpečnosti skutečně nastávají a statutár se chlubí vyměřenými pokutami, aniž by na ně ve lhůtách reagoval!!
To nemluvím o údržbě objektů, o neprávním slučování a přesunování financí na specifických účtech, protože peníze prostě chybí!
Peníze se utratily za různé nesmyslné a účelové audity, právní porady a v důsledku za vyměřené finanční objemy pokut!
Na zadané dlouhodobé projekty a výzkumy již peněz nezbývá!
Tato činnost zdá se mi příliš nihilistická a praktiky se uplatňují personální kolotoče, taky nepatří do našeho muzea ani města!
To není prostě člověk na svém místě, proto navrhuji vypsat bezodkladně výběrové řízení na funkci ředitele a následné odvolání stávajícího ( konec pana Tichého )

Co více dodat. Rada uložila řediteli Městského muzea, aby vyčíslil náklady na poradenské a právní služby, s detailním rozpisem služeb, za období 1.1.2011 - 21.12.2012 a jsem velmi zvědav kolik veškeré právní zastoupení stálo.Jsou velmi zajímavé i způsoby vedení kolektivu, který je řízen písemnými příkazy bez pracovních porad řešících odbornou problematiku.Rada též uložila řediteli zpracovat přehled nedokončených archeologických výzkumů a na ten jsem též velmi zvědav neboť jak se proslýchá na dokončení chybí mnoho peněz.